Näitä koskevissa riidoissa voimme auttaa

  • Olet yksityishenkilö ja tilannut remontin tai urakan elinkeinonharjoittajalta, kuten remonttifirmalta.
  • Valitsemasi urakoitsija on käyttänyt alihankkijaa, jonka syytä virhe tai viivästys on.‍








Näitä koskevissa riidoissa emme voi auttaa

  • Olet palkannut remontoijan työsuhteeseen.
  • Olet tilannut remontin yrityksen nimissä.
  • Taloyhtiö on tilannut remontin tai urakan elinkeinonharjoittajalta, kuten remonttiyritykseltä.

Näissä sinua auttavat

  • , kun tarvitset esimerkiksi laki- tai korjausneuvontaa. Palvelu on maksuton Kiinteistöliiton jäsenille.
  • , kun taloyhtiö ja urakoitsija riitelevät.

Usein kysyttyä

Keittiöremontti epäonnistui. Työn jälki on epäsiistiä. Tein valituksen remonttifirmalle ja vaadin korvausta. Firma sanoo, että se korjaa puutteet. En kuitenkaan halua, että heidän asentajansa tulee enää sotkemaan lisää vaan haluan uuden tekijän. Voinko kieltää alkuperäistä urakoitsijaa tekemästä korjauksia?

Remontoijalla on pääsääntöisesti oikeus korjata havaitut virheet ja puutteet. Voit vaihtaa tekijää vain siinä tapauksessa, että sinulla on perusteltu syy epäillä, ettei alkuperäinen remonttifirma osaa tehdä korjauksia. Pelkästään se, että työssä on tullut virheitä, ei ole perusteltu syy kieltäytyä korjauksesta. Katso tarkemmat ohjeet Kilpailu- ja kuluttajaviraston verkkosivuilta.

Lattiaremontti venyi, ja jouduin muuttamaan hotelliin. Maksaahan remonttiyritys hotellilaskuni?

Voit saada urakkasopimuksessa mainitun vakiokorvauksen tai korvauksen todellisten kulujen mukaan. Remonttiyritys voi korvata kohtuulliset hotellikulut, ei majoitusta paikkakunnan kalleimmassa sviitissä.

Sovin remontista suullisesti tutun remontoijan kanssa, kun hän kävi tutustumassa remonttikohteeseen. Remonttisuunnitelma oli molemmille selvä. Remontti ei kuitenkaan mennyt kuten sovimme. Voinko saada rahat takaisin?

Remontista olisi syytä sopia kirjallisesti. Näin voidaan riitatilanteessa todeta, onko remontti toteutettu sopimuksen mukaan. Joka tapauksessa sinun pitää maksaa remontoijalle työn arvoa vastaava korvaus. Katso Kilpailu- ja kuluttajaviraston verkkosivuilta, mistä asioista remontissa on syytä sopia kirjallisesti.

Remontin aikana ilmeni lisätarpeita. Sovin remonttiyrityksen kanssa, että he voivat tehdä lisätöitä. Loppulasku yllätti ja on paljon suurempi kuin ajattelin. Pitääkö minun maksaa se kokonaan?

Jos lisätöistä on sovittu kirjallisesti tai suullisesti, sinun pitää maksaa lisätöistä sovittu hinta. Jos hinnasta ei ole sovittu, sinun pitää maksaa kohtuullinen korvaus. Jos sopua ei synny, kuluttajariitalautakunta voi ratkaista, mikä on kohtuullista.

Julkaistu 10.11.2020